Hari ne nak share resepi karipap..'lain sikit dari yang lain sebab saya tambah cendawan Shitake...
nak buat karipap ayam jer,tapi ayam habis hahahahaha!!mau tak mau reka la sendiri Karipap Ayam Shitake...Itu la asalnya terciptanya nama hahahaha..
ne la rupanya cendawan shitake...
bahan-bahan tue saya agak2 jer hahaha...
"dua cawan tepung gandum
"dua sudu besar marjerin dicairkan..
bahan initi...
ditumbuk..
"dua biji bawang merah
"dua biji bawang putih
"sedikit halia..
"lima biji kentang dipotong dadu..
"5 atau 6 cendawan shitake..
"satu paket kari daging...
cara2nya..
tumis bahan yg da tumbuk sehingga wangi,masukkan rempah kari yang telah dibancuh dengan air sedikit seperti pes...tumis sehingga naik bau..
kemudian masukkan kentang dan tambah air utk lembutkan kentang tadi..
dah empuk kentang baru masukkan cendawan shitake..then garam gula dan perasa...taraaaa siap!!!!!!
hehehe ne la karipap saya yang tak seberapa tue..anak2 suka la sebab ranggup walaupun dah sejuk hehehe..
tq jugak kepada yang sudi singgah blog saya"
sila lah follow saya dan saya akan follow anda pula..komen yang bernas saja ya,!!!
|puan mira/0124090964
page fb/mira vitamin shopp
No comments:
Post a Comment